O ŠKOLE

V ČEM JE ŠKOLA JINÁ? JE PRVNÍ V ČR!

Celá škola je postavena na principech zkušenosti zprostředkovaného učení R. Feuersteina – FIE. Děti jsou spolutvůrci celého učebního procesu. Cílem učitelů je vycházet ze zkušeností a poznatků dětí a na nich vystavovat další vědomosti a dovednosti. Děti jsou vedeny k samostatnosti, spolupráci, respektování pravidel, nacházení cest a orientaci ve světe, který je obklopuje.


POJĎTE DÁL…

SPOLEK OTEVŘMYSL Z.S

Spolek podporuje školu, která je postavena na principech zkušenosti zprostředkovaného učení a instrumentálního obohacování R. Feuersteina. Rodiče žáků jsou zároveň také členy spolku Otevřmysl. Tvoříme tak bezpečnou komunitu, ve které je radost spolupracovat.


NAŠE ŠKOLA


Škola je detašovaným pracovištěm ZŠ a MŠ Kojetice na Moravě. Díky úsilí dvou zakladatelek, Venduly Jaškové a Kláry Bočkové vznikla v roce 2016 naše první Otevřená třída. Začínalo v ní 13 dětí. Spolu s rozšiřující se komunitou rodičů přibývalo zájemců a v září 2024 už se zaplnily všechny ročníky. Koncept FIE, na kterém je škola založena, zaujal v průběhu let vedení mnoha dalších škol a institucí. S radostí poskytujeme kolegům možnost zůčastnit se výuky u nás.



FEUERSTEINOVA METODA

Ve spolupráci s centrem Cogito je možné absolvovat školení, semináře, mezinárodní konference a získat akreditovanou licenci. Jsme všemi deseti pro rozvoj a osvětu českého školství v kognitivním vzdělávání.